Corpul uman este o mașinărie sofisticată a cărei complexitate este neegalată în natură. Pentru a reproduce și a imita funcțiile acestuia, este nevoie de eforturi creative, tehnologie avansată și experiență vastă în știință. Laboratorul de embriologie din cadrul Embryos este un spațiu în care tehnologia, împreună cu profesionalismul oamenilor înving natura și schimbă ”regulile” jocului genetic.

Infertilitatea reprezintă una dintre cele mai răspândite probleme globale ce se află în continuă creștere. Tehnicile de reproducere umană asistată schimbă dinamica natalității, prin tratarea infertilității. Laboratorul de embriologie Embryos este locul în care se creează viață. Tehnicile de fertilizare utilizate au la bază cele mai noi descoperiri în domeniu, fiind adaptate, personalizate fiecărui cuplu în parte.

 

Tehnologia de ultimă generație din cadrul laboratorului permite atingerea unei rate de succes de aproximativ 95%. Însă dincolo de statistici se află oamenii care au reușit să-și împlinească cel mai arzător vis.

Totul începe la masa de lucru, unul dintre cele mai importante zone din laboratorul de embriologie. Masa de lucru este un echipament sofisticat, unde se manipulează embrionii și materialul genetic și se încarcă embrionii în cateter pentru embriotransfer.  Temperatura este controlată, menținută constant la 37 de grade, pentru ”confortul” embrionilor și a materialului genetic.

 

Laboratorul dispune de două microscoape ultra performante de ultimă generație, pentru fertilizarea cu ajutorul metodei ICSI. Astfel, se poate lucra simultan la două proceduri de fertilizare. Cu ajutorul celor doua microscoape se realizează evaluarea fertilizării (ziua 1 ), poze detaliate ale embrionilor (ziua 3, ziua 5, ziua 6), dar și recoltarea de celulele pentru testarea genetică (PGT-A).

Incubatorul din cadrul laboratorului Embryos este locul în care embrionii se dezvoltă. Aceștia stau confortabil, la 37 de grade, în mediu cu ulei, pentru a împiedica evaporarea, în PH și temperatură controlate.  Sunt păstrați în incubator pentru 5 – 6 zile, într-un amestec de gaz, ce permite menținerea unui PH constant, pentru ca ei să-și atingă potențialul maxim.

 

Embrionii se dezvoltă cel mai bine într-un mediu cu PH între anumite limite: 7,2 – 7,4. Pentru a menține un PH controlat, laboratorul este echipat cu un aparat care măsoară PH-ul mediului de cultură în care sunt păstrați embrionii.

Fertilizarea prin metoda ICSI este un alt avantaj al laboratorului de embriologie din cadrul Embryos. Tehnica injectării intracitoplasmatice, a unui spermatozoid în citoplasma ovocitului, este utilizată în special în cazurile complexe, cazurile cu patologie masculină severă, cu eșec de fertilizare dintr-o altă procedură FIV, sau cu rată de fertilizare foarte scăzută a ovocitelor din FIV clasic. ICSI reprezintă selectarea unui spermatozoid cu morfologie și motilitate normală și punerea lui în interiorul ovocitului prin injectare intracitoplasmatică.

 

Zymot este un dispozitiv utilizat în laboratorul de embriologie pentru prepararea spermei. Acesta este format dintr-o cameră separată de o membrană ce are rol de filtru. Doar spermatozoizii cu motilitate, cu morfologie bună și cu o rată de fragmentare a ADN-ului scăzută pot trece prin membrană. Așadar, sperma pregătită cu ajutorul Zymot este superioară din punct de vedere al motilității, a fragmentării ADN-ului și a morfologiei. Este dovedit faptul că rata de obținere a unei sarcini viabile este mai ridicată atunci când se folosește Zymot, comparativ cu metodele standard de pregătire a materialului seminal.

Laboratorul Embryos este un spațiu în care pasiunea experților embriologi se îmbină armonios cu experiența cazurilor complexe și cu tehnologia de ultimă generație pentru a da greutate cuvântului ”speranță”.