Infertilitatea masculină este o cauză la fel de frecventă ca infertilitatea feminină. De aceea, clinica noastră dispune de un laborator dedicat, de andrologie. Echipamentele de ultimă generație ne ajută să punem diagnosticul corect, rapid și să hotărâm împreună cu pacienții următorii pași.

Andrologie – infertilitatea masculină

Infertilitatea este o problemă complexă care de multe ori implică ambii membrii ai cuplului. Andrologia este ramura medicinei care studiază sistemului aparatului reproducător masculin. Medicii andrologi se ocupă cu diagnosticul, prevenirea și tratamentul bolilor organelor sexuale masculine. O serie de patologii și probleme sexuale masculine pot fi tratate de către medicul androlog: infertilitatea, disfuncția erectilă, problemele prostatei, patologii onco-andrologice, boli cu transmitere sexuală.

Diagnosticul infertilității masculine se poate pune în urma unei serii de investigații. Cauzele pot fi multiple și multifactoriale: infecții, varicocel, defecte cromozomiale, factori de mediu, afecțiuni endocrine, afecțiuni genetice, etc. Medicul androlog va efectua o anamneză cuprinzătoare, va îndruma pacientul și va recomanda toate analizele necesare. Clinica noastră oferă posibilitatea efectuării unei game largi de investigații precum: examen clinic, ecografie prostatică transrectală, ecografie testiculară, analiza materialului seminal, analize hormonale.

Urologie – intervenții minim invazive

Urologia este specialitatea ce combină abordarea medicală cu tratamentul chirurgical în vederea corecției anomaliilor congenitale. Medicul urolog este cel care efectuează intervenții chirurgicale în vederea tratamentului infertilității masculine.

Una dintre cele mai revoluționare investigații este biopsia testiculară, MicroTESE. În timpul acestei operații revoluționare, chirurgul urolog folosește instrumente microchirurgicale și un microscop operator care mărește de 20 de ori sau mai mult, pentru a căuta cu atenție, în interiorul testiculului, zonele care conțin spermatozoizi. Intervenția este minim invazivă, cu avantaje multiple pentru bărbații ce se confruntă cu absența totală a speramatozoizilor. Procedura permite recoltarea materialului seminal direct din tubulii testiculari. Aceste structuri sunt asemănătoare unor ”conducte” în interiorul testiculelor, care produc spermatozoizi. În lipsa acestei proceduri, cuplul care se confruntă cu acest tip de infertilitate ar apela, în mod normal, la inseminare sau fertilizare cu material seminal donat.

Medicii nostri specialiști, asistați de cele mai performate echipamente medicale ajută cuplurile să-și îndeplinească visul. Infertilitatea masculină nu mai este o piedică în calea procedurilor de fertilizare in vitro sau inseminare intrauterine.