Ce restricții sunt pe parcursul procedurii FIV?
Noi restricțiile preferăm să le oferim sub formă de recomandări. Recomandările noastre sunt să se opriți fumatul și consumul de alcool cu cât mai mult timp posibil înaintea începerii tratamentului de stimulare, pe toată perioada procedurii dar și a sarcinii, deoarece acestea sunt dovedite a fi toxice pentru embrion, reduc ratele de sarcini și reprezintă un pericol în evoluția ulterioară a acesteia. De asemenea, recomandăm să anunțați medicul de orice medicament intenționați să luați pe lângă cele prescrise, fie el și pe bază de plante, pentru a fi siguri că nu interferă cu tratamentul administrat.
Pot face sport pe perioada procedurii FIV?
Puteți efectua exerciții fizice ușoare, precum plimbările, mersul alert, însă recomandăm evitarea sporturilor grele, intense, precum ridicatul de greutăți, orele de aerobic, jogging-ul.
Pot opta pentru transferul a mai multor embrioni?
Numărul embrionilor transferați este atent evaluat de către medic și embriolog în funcție de mai multe criterii particulare dumneavoastră precum vârsta, numărul de embrioni obținuți, calitatea embrionului, cauza infertilității, recomandările autorităților etc. Întotdeauna se va alege varianta cea mai bună pentru dumneavoastră, cu rata cea mai mare de reușită.
Este durerosă procedura FIV?
Necesită anestezie?
Poate exista un minim disconfort la efectuarea histeroscopiei diagnostice, investigație obligatorie din barem. Majoritatea injecțiilor din cursul stimulării se administrează subcutanat și nu sunt dureroase. Puncția ovariană nu este dureroasă, se efectuează sub anestezie ușoară și vă permite reluarea activităților foarte repede. Embriotransferul nu este deloc dureros, are loc rapid și nu necesită anestezie.
Cât de repede pot face testul de sarcină dupa embriotransfer?
Ce fac apoi?
Testul de sarcină beta hCG se poate face chiar din ziua 8-a de la data embriotransferului. În cazul în care este pozitiv, continuați tratamentul ce vi s-a recomandat și luați legătura cu echipa Embryos pentru confirmarea și urmărirea sarcinii.
Mi s-a recomandat sa efectuez o histerosalpingografie.
Cum procedez?
Histerosalpingografia (HSG) este o investigație imagistică cu raze X ce examinează cavitatea uterină și trompele. Pentru efectuarea acesteia este necesar să aveți efectuate și valabile examenul de secreție vaginală , culturile din col pentru Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasm și examenul Babes-Papanicolau. Puteți suna pentru programare în prima zi a ciclului menstrual.
Care sunt recomandările pentru recoltarea spermei?
Preferabil cu 7 zile înaintea recoltării probei se oprește orice tratament în curs, dacă acest lucru este posibil și se recomandă o perioadă de abstinență de 2-5 zile. Proba va fi obținută în dimineața puncției, prin masturbare ( nu contact sexual ), în recipient steril.
articole recente
Sindromul de hiperstimulare ovariană. De ce apare și cum poate fi tratat?
11 septembrie. 2024
Ecografia testiculară. Când este necesară?
11 septembrie. 2024
Ce rol are morfologia fetală?
11 septembrie. 2024
EMBRYOS
Clinica de Fertilitate & Ginecologie
insert author profile, avatar, name, short description
Alte articole de interes pentru tine
25 decembrie. 2023
Ce sunt ovocitele?
29 noiembrie. 2023
Când se face analiza AMH?
11 septembrie. 2024