Politica de cookies

 NOTĂ DE INFORMARE

 

Prezenta politică explică modul în care noi EMBRYOS , prin intermediul site-ului www.embryos.ro  ,  utilizăm module cookie; care sunt aceste module utilizate; ce informații colectăm cu ajutorul modulelor cookie și scopurile utilizării.

Vă rugam să citiți cu atenție această politică, împreună cu Politica privind Protecția datelor cu caracter personal, pentru a înțelege modul în care se colectează, prelucrează și utilizează datele dumneavoastră cu caracter personal și drepturile de care dispuneți în legătură cu prelucrarea datelor, alături de secțiunea ”Termeni și condiții” unde este explicat procesul de vânzare pe site-ul  www.embryos.ro  și sunt prezentate informații relevante privind politica de returnare, garanție și altele.

 Ce sunt cookie-urile și care sunt scopurile utilizării acestora?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din cifre și litere, ce va fi stocat pe calculatorul, terminalul mobil sau alte echipamente utilizate pentru accesarea internetului.

Aceste fișiere sunt plasate, în principal, pentru recunoașterea terminalului utilizat și prezentarea conținutului într-un mod adecvat, ajuntându-ne să vă oferim o experiență personalizată .

Aceste module nu conțin programe software sau viruși, nu sunt compilate sub formă de cod și nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot răspândi în alte rețele pentru a genera acțiuni și nu pot fi folosite pentru răspândirea de viruși și nu pot accesa informațiile de pe terminalul utilizat. Modulele cookie sunt folosite pentru ca site-ul nostru www.embryos.ro  să rețină ce ai făcut în timpul navigării pe site, spre exemplu detaliile de logare, secțiunile vizitate.

Cookie-urile nu pot căuta informații în calculatorul/dispozitivul utilizatorului, însă ele stochează informații de natură personală. Aceste informații nu sunt generate de către cookie-uri, ci de către utilizator, în momentul în care acesta completează formulare online, se înregistrează pe anumite site-uri web, utilizează sisteme de plăți electronice etc.
Utilizarea cookie-urilor și obligațiile furnizorilor sunt reglementate atât în legislația Uniunii Europene, cât și în legislația națională.

Dintre documentele care reglementează utilizarea cookie-urilor la nivel European pot fi consultate Directiva 2002/58/CE (PDF) și  Directiva 2009/136/CE (PDF). În acelaşi timp, în legislaţia naţională, utilizarea  cookie-urilor este reglementată de Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare.

Precizăm că modulele cookie, în sine, nu solicită/utilizează/stochează date personale și, în majoritatea cazurilor, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Dar există situații când datele personale pot fi colectate prin intermediul cookie-urilor pentru a ajuta anumite funcționalități ale site-ului sau pentru a oferi utilizatorului o experiență personalizată. În aceste situații datele sunt criptate și fac imposibilă accesarea acestora de către persoanele neautorizate.

Cookie-urile sunt utilizate, în principal pentru următoarele:

  • Reclame și conținut adaptate preferințelor utilizatorului. Astfel, în funcție de paginile vizitate va fi afișată publicitate relevantă pentru utilizator;
  • Limitarea afișărilor unor reclame pe un site pentru un anumit utilizator;
  • Adaptarea și personalizarea setărilor stabilite de către utilizatori;
  • Păstrarea produselor în coșul de cumpărături;
  • Analiză – cu privire la comportamentului vizitatorilor site-ului embryos.ro   care ne va ajuta sa identificam ce trebuie schimbate sau îmbunătățite pentru a creste vanzarile si rata de conversie.

Ce tipuri de cookie folosim?

  1. Cookie-uri de analiza – in vederea analizarii traficului şi performanţelor site-ului embryos.ro , utilizăm instrumente de analiză oferite de Google – Analytics, WebMaster Tools – instrumente care stochează informaţii referitoare la paginile accesate, durata vizitei în site, modul/dispozitivul de accesare a site-ului, locaţia – la nivel de localitate etc.

Mai multe amanunte referitoare la modul în care Google stochează şi utilizează aceste informaţii pot fi găsite pe site-ul Google. Google Inc, proprietarul instrumentelor utilizate pentru analiza traficului şi performanţelor site-ului www.embryos.ro  este o companie certificată ISO 27001 în Managementul şi securitatea informaţiilor

Datele colectate prin intermediul cookie-urilor sunt transferate către urmatorii destinatari: EMBRYOS SRL

  1. Cookie-uri necesare(categorie de cookie ce nu necesită acordul dumneavoastră prealabil)
    Sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și vă permit accesul la elementele relevante (cookie-uri de navigare). De asemenea, putem utiliza cookie-uri funcționale cu ajutorul cărora avem posibilitatea să salvăm preferințele și setările dumneavoastră și să îmbunătățim experiența dumneavoastră pe site. Pentru a asigura o bună funcționare a acestor cookie-uri, precum și pentru a asigura înregistrarea preferințelor dumneavoastră, aceste cookie-uri nu vor fi șterse atunci când finalizați navigarea.

Aceste cookie-uri și informațiile incluse în acestea nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele declarate și descrise mai sus.

  1. Cookie-uri de profilare(categorie ce necesită ACORDUL dumneavoastră prealabil)
    Site-ul embryos.ro  utilizează și cookie-uri de profilare, care pot fi instalate doar cu acordul dumneavoastră prealabil. În plus, site-ul www.embryos.ro  poate seta, de asemenea, cookie-uri aparținând unor terțe părți, doar dacă vă exprimați întotdeauna acordul în prealabil cu privire la această instalare. Aceste terțe părți pot accesa informațiile colectate prin cookie-urile lor (ex: Google Inc. prin serviciile sale Google Analytics).Cookie-urile de profilare pot include:
  • Cookie-uri de Statistici /de Segmentare

Aceste cookie-uri colectează informații despre modul de utilizare a unei pagini de către un utilizator, despre tipul de browser utilizat, dispozitivul utilizat pentru accesarea paginii contribuind la îmbunătățirea modului în care funcționează pagina noastră de internet precum și la personalizarea publicităților afișate în funcție de paginile accesate. În plus, aceste cookie-uri pot fi folosite și la segmentarea demografică a audienței, care este utilă în personalizarea publicității.

  • Cookie-uri de Marketing

Acestea pot cuprinde:

  • Cookie-uri de profilare în scopuri publicitare– Acestea creează profiluri de utilizatori utilizate în personalizarea reclamelor care corespund preferințelor manifestate de utilizatori;
  • Cookie-uri de retargeting -sunt utilizate pentru a servi reclamelor referitoare la produse care sunt similare cu cele pentru care vă manifestați interesul (de ex. afișarea de pagini privind produsele pe care le-ați vizitat pe site-ul nostru atunci când navigați pe alte site-uri)

Dintre acestea, o parte sunt Cookie-uri de sesiune iar restul sunt Cookie-uri permanente. Durata de viaţă a unui cookie variază în funcție de scopul pentru care este plasat.

Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (cookie de sesiune). Acest lucru înseamnă că odată ce utilizatorul a părăsit website-ul, cookie-urile de sesune nu vor fi reținute.

Alte cookie-uri sunt reţinute şi refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri fixe’ sau ”permanente”).

Aceste cookie-uri sunt plasate pe dispozitivul utilizat și refolosite de fiecare data când utilizatorul accesează site-ul și au o durată de viață mai lungă ce variază de la câteva zile la ani.

Puteți decide în orice moment, la libera dumneavoastră alegere, să blocați setările cookie-urilor de profilare sau să vă retrageți consimțământul exprimat în prealabil fără ca acest lucru să afecteze capacitatea dumneavoastră de a vizita site-ul web și de a beneficia de conținutul relevant.

Administrarea cookie-urilor, poate fi realizata de fiecare utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Limitarea utilizării modulelor cookie și consecințele limitării

Cookie-uri sunt instalate doar cu acordul dumneavoastră prealabil. Din acest motiv, atunci când accesați site-ul nostru www.embryos.ro  pentru prima dată este afișat un banner special care vă informează că site-ul utilizează cookie-uri și vă dă posibilitatea de a vă exprima opțiunea cu privire la categoriile de cookie-uri care pot fi instalate în dispozitivul utilizat în navigarea pe site-ul nostru (cu excepția celor necesare, care sunt instalate automat, la momentul accesării site-ului).

După exprimarea opțiunii dumneavoastră, banner-ul de cookie-uri va dispărea.

Nu este necesara exprimarea consimțământului pentru utilizarea modulelor cookie la fiecare accesare a site-ului. Acordul oferit la prima accesare va fi reținut și nu va mai fi afișat la accesările viitoare ale site-ului.

Reamintim că aceste module reprezintă o parte importantă în funcționarea și afisarea conținutului site-ului ajutând la personalizarea experienței pentru fiecare utilizator.

Securitatea și Confidențialitatea

Browserele utilizate au integrate setări de confidențialitate și securitate ce ajută la acceptarea plasarea dar și la ștergerea diferitelor tipuri de cookie-uri și limitări ale perioadei de valabilitate a acestora în funcție de scop.

Aceste setări pot fi personalizate în funcție de preferințele dumneavoastră în setările browserului utilizat.

Informaţii suplimentare pot fi consultate în urmatoarele documente şi surse de informare publică:
– Politica EMBRYOS privind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibilă pe website-ul www.embryos.ro
– UK Information Commissioner’s Office – “Guidance on the rule of use of cookies and similar technologies”, May 2012
– Directiva 2002/58/CE privind prelucrarea datelor personale și protejarea confidențialității în sectorul comunicațiilor electronice (PDF)
– Directiva 2009/136/CE de modificare a Directivei 2002/22/CE privind serviciul universal și drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele și serviciile de comunicaţii electronice, a Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor personale și protejarea confidenţialităţii în sectorul comunicaţiilor publice și a Regulamentului (CE) nr. 2006/ 2004 privind cooperarea dintre autorităţile naţionale însărcinate să asigure aplicarea legislaţiei în materie de protecţie a consumatorului (PDF)
– Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare
– Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor)
– Avizul nr.4/2012 al Grupului de Lucru Articolul 29 privind cookie-urile exceptate de la obținerea acordului, iunie 2012 (PDF)
– Recomandări IAB România privind informarea utilizatorilor cu privire la utilizarea cookie-urilor pe un site web
– World Wide Web Consortium, Tracking Preferences Expression (DNT), W3C Working Draft, 2 Octombrie 2012
– Secure Cookies
– Wikipedia – HTTP Cookie