Specializare

Embriolog clinician

Domenii de expertiză
  • check-mark-1Reproducere umana asistata

Embriolog Ana-Maria Corina Miu

Embriolog clinician
telephone-1031.0050051

A absolvit Facultatea de Biologie, specializarea biochimie -Universitatea din București în anul 2014. A urmat apoi doua programe de masterat din cadrul aceleiași facultăți; Masteratul de Neurobiologie și cel de Management al calității în Laboratoarele Medicale, programe de studii finalizate în anul 2016, respectiv 2017.

Primul contact cu embriologia, l-a avut în cadrul cursului de Reproducere Umană Asistată, unde a descoperit curiozitatea și pasiunea față de acest domeniu, pe care l-a găsit, din prima clipa, fascinant. În cadrul laboratorului aferent cursului pe care l-a urmat, a cunoscut-o și pe Embr. Andreea Năstase, care i-a oferit oportunitatea de a se specializa în tehnici de reproducere umană asistată.

Tehnicile de reproducere umană asistată le-a deprins în cadrul laboratorului de fertilizare in vitro din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”. A învățat tehnica, dar mai ales abordarea profesională și îndreptată către pacient sub atenta supraveghere a Embr.Andreea Năstase, un profesionist desăvârșit, care a motivat-o încurajat-o și susținut-o în tot acest parcurs al carierei sale. Aprecierea și recunoștința pentru aceasta, dar în aceeași măsură și dragostea pentru domeniu, au motivat-o să se specializeze constant, prin participarea la conferințele științifice de specialitate, naționale și internaționale.

A colaborat minunat, în toata această perioadă, cu Dr. Andreea Carp-Velișcu, un medic și om extraordinar și cu întreaga echipă de la Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”, astfel încât rezultatele au fost pe măsură.

Comunicarea, lupta pentru un țel comun, determinarea de a performa, dragostea față de oameni și dorința de a-i ajuta să își vadă visul împlinit sunt ceea ce au condus la crearea echipei EMBRYOS, din care se bucură nespus să facă parte încă de la început.

Din pasiune pentru  științele medicale, este, în prezent, doctorand în cadrul „Institutului Național de Virusologie Ștefan S. Nicolau” unde studiază strategii de creștere a ratei de implantare a embrionilor obținuți prin tehnici de fertilizare in vitro.

„Copiii sunt cea mai mare resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor” (John Fitzgerald Kennedy)

Membru activ al ESHRE (Societatea Europeană de Reproducere și Embriologie Umană) și AER (Asociația Embriologilor din România)

Embriolog clinician certificat ESHRE