Specializare

Medic primar obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în medicină reproductivă

Domenii de expertiză
  • check-mark-1Tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată
  • check-mark-1Histeroscopie
  • check-mark-1Laparoscopie
  • check-mark-1Colposcopie
  • check-mark-1Ecografie

Dr. Andreea Veliscu

Medic primar și doctor în medicină
telephone-1031.0050051

Medic primar și doctor în medicină, DR. ANDREEA CARP-VELIȘCU este unul dintre cei mai de succes specialiști în tratamentul infertilității cuplului din Romania.

În 2006 a obținut diploma de licență a Universității de Medicină și Farmacie, Craiova, cu specializarea MEDICINA GENERALĂ – valedictorian (sefa de promotie). În perioada 2007-2011 a urmat specializarea în obstetrica-ginecologie la “SCOG Prof. Dr. Panait Sarbu”, unde a lucrat în echipa domnului Prof. Bogdan Marinescu, unul dintre pionierii fertilizarii in vitro in Romania. Tot in anul 2011 devine Asistent Universitar în specializarea Obstetrica-Ginecologie. Darul de a împărtăși studenților și tinerelor generatii de rezidenți din experința și cunoașterea dobândite este o pasiune pe care o face cu mare bucurie. În 2014 a absolvit doctoratul la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, în Obstetrică și Ginecologie cu teza: „Comparație între protocoalele de stimulare ovariană în fertilizarea in vitro”. În 2014 sustine examenul de medic primar.

Este autorul carții “Noțiuni de reproducere umană asistată”, 2019, una dintre puținele cărți despre reproducerea umană asistată în limba română. Este co-autor al „Ghid practic în ultrasonografie – Obstetrică și Ginecologie”, „Urgențe în obstetrică și ginecologie” și „Endometrioză”. Este autor a numeroase publicații medicale din reviste de specialitate si speaker internațional la conferințe dedicate tratamentului infertilității cuplului și fertilizării in vitro.

Este șefa  secției  de Obstetrică și Ginecologie I din Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu ”.

Din 2016 este, de asemenea, membru al Comisiei pentru examinarea cursului „Tratamentul infertilității în cuplu și reproducerea umană asistată ”.

  • check-mark-1Membru ESHRE, ASRM,  Societatea Română de Obstetrică – Ginecologie